تنظیمکنندگان لایحه بودجه 1404 با این بهانه که اعطای تسهیلات به مردم به افزایش نقدینگی در کشور منجر میشود و به تورم دامن میزند، به تضعیف تسهیلات حمایتی مبادرت کردهاند. این در حالی است که به زعم کارشناسان، میزان کل تسهیلات تکلیفی مبلغ کلانی نیست و اثر قابل توجهی بر اقتصاد کلان کشور نخواهد داشت.
از سوی دیگر، مردم نباید تاوان سوءمدیریت دولت در کنترل تورم و نقدینگی را پرداخت کنند. در شرایطی که به لحاظ اقتصادی در مضیقه هستیم، باید حمایت حداکثری از مردم در دستور کار باشد و دولت به دنبال راه چاره دیگری برای حل مشکل تورم و افزایش نقدینگی در کشور باشد.
نکته مهم این است که همزمان با تضعیف تسهیلات تکلیفی و حمایتی در لایحه بودجه 1404 شاهد حمایت صریح وزیر اقتصاد و معاونت بانکی وی از اعطای تسهیلات با نرخ بهره پایین به کارکنان شبکه بانکی کشور هستیم. امری که کاملاً تبعیض و بی عدالتی را در کشور ترویج میدهد و قطعاً نارضایتی عمومی را به دنبال خواهد داشت.
تسهیلات حمایتی یکی از مهمترین ابزارهای دولت برای حمایت از اقشار ضعیف و متوسط کشور است. اگرچه رقم این تسهیلات بالا نیست و اثری در اقتصاد کشور ندارد، اما کمک بزرگی به خانوارها میکند و میتواند گرههای زندگی آنها را تا حدودی باز کند.
محمدرسول شیخیزاده، نماینده قروه و دهگلان در مجلس در گفت و گو با خبرنگار قدس در خصوص لزوم اعطای تسهیلات تکلیفی، خرد و حمایتی به مردم و تقویت این امر در لایحه بودجه 1404 تصریح کرد: بنده چند سال رئیس کمیته امداد دو استان بودهام و در جریان مشکلات اقشار ضعیف و آسیبپذیر جامعه از نزدیک قرار گرفتهام. افرادی را در کشور داریم که در شرایط بدی به لحاظ اقتصادی به سر میبرند.
وی ادامه داد: این خانوارها اغلب در مناطق حاشیهای شهرها و بخشهایی زندگی میکنند که مشکلات عدیدهای برایشان ایجاد میکند. از بیماریهای مختلف گرفته تا مشکلات امنیتی و فرهنگی برای این عزیزان وجود دارد. دولت باید برای رسیدگی به این اقشار چارهاندیشی داشته باشد. اعطای تسهیلات خرد و حمایتی به مردم میتواند بخشی از مشکلات را حل کند.
این نماینده مجلس گفت: واقعیت این است که همه ما مسئولیت دینی، اجتماعی، اخلاقی و وجدانی در مقابل مردم داریم و دولت باید حمایت ویژه از اقشار ضعیف و متوسط کشور را در دستور کار داشته باشد. بانکها، دولت و همه مسئولان در مقابل مردم مسئولیت داریم. نباید به زندگی مردم بی توجه شویم و از اعطای تسهیلات حمایتی غفلت کنیم.
وی ادامه داد: متأسفانه شاهد هستیم که تسهیلات خرد و حمایتی مانند وام ازدواج، اشتغال، فرزندآوری و مسکن پرداخت نمیشود. روند اعطای تسهیلات لاکپشتی است. در این شرایط، شاهد کم رنگ شدن این نوع تسهیلات در لایحه بودجه 1404 هستیم.
شیخیزاده گفت: بنده به عنوان نماینده مردم، بیشترین تماسها را بابت وام فرزندآوری، ازدواج و... دارم. مردم مطرح میکنند که اعطای این وامها اطلاعرسانی شده اما اجرایی نمیشود.
وی ادامه داد: قطعاً در شرایطی که تسهیلات خرد و حمایتی در لایحه بودجه 1404 تضعیف شده است و مردم در صف طولانی دریافت وام هستند، حمایت وزیر اقتصاد و معاونت بانکی وی از اختصاص منابع بانکی برای اعطای تسهیلات با شرایط خاص به کارکنان شبکه بانکی کشور تبعیض و بیعدالتی محسوب میشود. این امر یک تبعیض آشکار است. قطعاً این اقدامات نارضایتیهای عمومی فراوانی را در میان مردم به وجود میآورد و مجلس نسبت به این رفتار نظارت خواهد کرد.
این نماینده مجلس در خصوص لزوم اصلاح تبصره تسهیلات بانکی بودجه 1404 تصریح کرد: بنده امیدوار هستم کمیسیون بودجه و تلفیق به بررسی این مسائل با جزئیات بپردازند. تسهیلات خرد و حمایتی باید در کمیسیونهای تخصصی هم مورد توجه قرار بگیرد. این مسائل وقتی به صحن بیاید، در آنجا نمایندگان از اصلاحات به نفع مردم حمایت خواهند کرد.
شیخیزاده گفت: کسانی که به مجلس راه یافتهاند نمایندگان مردم هستند و قطعاً از منافع آنها و به ویژه اقشار ضعیف و متوسط دفاع خواهند کرد. نمایندگان نماینده عموم مردم هستند نه نماینده یک قشر خاص، بنابراین باید منافع عمومی را لحاظ کنند. ما باید پاسخگوی عملکرد خود در مقابل مردم باشیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: حتماً نمایندگان مجلس تلاش خود را در راستای اصلاح تبصره تسهیلات بانکی لایحه 1404 به نفع مردم به کار خواهند گرفت. بنده حتماً این موضوع را پیگیری میکنم که در شرایط فعلی اعطای تسهیلات به نفع اقشاری خاص را نداشته باشیم.
نظر شما